silivriserdar

Genel Moderator
Katılım
21 Haz 2018
Mesajlar
21,971
Tepkime puanı
44,594
Puanları
113
Yaş
40
Çevrimdışı
Merhaba arkadaşlar bu paylaşacağım konuda Samsung Galaxy C7 SM-C7000 cihazına nasıl twrp ve root yüklenir onu anlatacağım.

Not = Bu yapacağınız işlemlerden oluşacak olumsuzluklardan ben ve gsmturkey sitesi sorumlu değildir. Tüm sorumluluk size aittir.

Arkadaşlar başlamadan önce bu işlemlere gerekli tüm yedeklerinizi düzgünce alın.

Ve cihazı download moda aldığınız zaman bootloader unlock olması lazım. Bootloader unlock için aşağıdan crom servis apk indirin kurun ve çalıştırın unlock seçeneğine evet deyin bu kadar. Artık download moda aldığınız zaman ya of yada unlock yazması gerekir.

Resimde de gördüğünüz gibi unlock veya of olması gerekir. Tabi frp de of olacak yoksa yükleme yapılmaz.

crom service apk

16613a9ca1c674bc5198f42eea207c43.jpg


Gerekli Dosyalar
1. Odin
2. Samsung Usb driver
3. TWRP
4. Süper su


Yapılışı;

1. Cihazın ayarlar kısmından Gmail hesabından çıkış yapın.
2. Cihazın ayarlar kısmından usb hata ayıklama açın ve oem kilidini açın. Ve cihazı pc'ye bağlayın süper su dosyasını cihazın içine atın.
3. Odin ile twrp dosyasını seçelim ve auto tiki işaretli olsun.
4. Cihazı download moda alın ve pc'ye bağlayın.
5. Odin programından start diyelim ve hemen elimizi ses açma home power basılı tutarak işlem bittiği gibi twrp moduna girmeye çalışalım.
5. Twrp içinden Süper su install kısmından yükleyin.
6. System reboot now deyin ve bekleyin. Cihaz açıldığı zaman rootlu olacaktır.


Not = Arkadaşlar eğer twrp modda hafızayı göremiyor iseniz wipe tıklatın sonra format seçin ve yes yazın format atılmış olacaktır.

Sonrasında cihazı twrp modda iken pc'ye bağlayın bu modda cihazın hafızası gözükmektedir. Süper su dosyasını zip şekilde atın ve install kısmından yükleyin. Ve reboot system now deyin.

Eğer açılışta bu cihazı sıfırla seçeneği çıkarsa sıfırla diyelim açılsın. Cihaz açılmış root olmamış ise tekrar işlemleri baştan yapın. Yeni cihazlarda sıfırlayıp kurduktan sonra tekrar root yapınca root oluyor cihazlar.

Özellikle android 7'de. Son olarak eğer twrp içinden gene süper su dosyasını göremiyor iseniz sd kart veya otg flash bellek ile süper su dosyasını yükleyin.

Kaynak

Diğer yöntem

İlk önce C7000ZHU2BQL2 bu yazılımı indirin ve cihazınıza yükleyin. Burada indirin.

Yazılımı yükledikten sonra usb hata ayıklama açın ve oem kilidini açın. Oem kilidi yoksa usb hata ayıklama açın yeter.

Burada bulunan dosyayı indirin ve cihazınıza yükleyin. Açıldığı zaman siyah ekranda sıfırla yazısı çıkacaktır. Sıfırla yazısına basın ve açılmasını bekleyin. Bazen 15 dk sürebilir acele etmeden bekleyin.

En son burada bulunan magisk manager apk indirin ve kurun.

Artık cihazınızı rootlu şekilde kullanabilirsiniz. Önemli not = Süper su değil magisk manager kuracaksınız.

Root olup olmadığını anlamak için isterseniz google play mağazasından rootla çalışan bir uygulama indirebilirsiniz. Veya root checker uygulamasını indirip test edebilirsiniz.

Kaynak
 
Son düzenleme:
Android 7.0 en son sürümde de U3 sürümünde de TWRP sorunsuz yükleniyor denendi test edildi.

026a9782da229772f6c553296f649607.jpg


6d1bdc1b77b5b958e833043963a75d3c.jpg
 
TWRP ile magiski flaşladım ama tekrar stock attım ben magisk değilde supersu flaşlamak istiyorum bi yerden bulup flaşladm ancak cihaz samsung yazısı yanıp sönüyor bi türlü açılmıyor sağlam supersu lazım
TWRP kurun ve SuperSU 2.82 yükleyin. Sonra bunu yükleyin.
 
peki teşekkürler şu verity galiba verity denen şu kilidi kırıyor değilmi tamda ihtiyacım olan şey çnkü flaşladıktan sonra mounttan veriye bağlayamıyordum çok saol
Aynen logo da kalmasını önlüyor.
 
Evet yalniz bi hata var bu islemle alakali olup olmadığını bilmiyorum. Hattım turkcell ve bildirim çubuğunda turkcell yerine "dolaşım göstergesi kapalı" yazıyor. Aramalarda bazen sıkıntı oluyor.
ap,bl,cs,csc dosyalarını odinden parca parca yukle 1.yuklemede sadece ap yi yükle sonra telefonu yine download moduna alıp bu sefer ap hariç diğerlerini yükle cihaz başlatıldığında erasing diye bir yazı çıkacak. Sonra samsung logosu çıkacak bu biraz uzun sürebilir korkmayın. cihaz sıfırlanmış olacak yani root gidecek bu işlemden sonra tekrar root yapmayı deneyin eğer yine dolaşım göstergesi kapalı derse yukarıda altı çizili olan işlemleri tekrarla. 2. denemeden sonra olmazsa bence birdaha root yapmayı deneme
 
Screenshot_20190130-105437.jpg
supersu indirme linkine basınca böyle bir sayfa açılıyor niye acaba çözümü nedir
 
Geri
Üst Alt