Yardım Xiaomi Redmi 5 Plus Mobil Veri Sorunu

alimali

Yeni Üye
Üye
Merhaba, Redmi 5 Plus Vince sahibiyim. Satan kişiden IMEI yazılmış şekilde aldım, 2 hattın da IMEI'si aynıydı.
Eğer iki hat birden kullanmak istersem hatlardan birini GSM Only yapmadan sinyal alamıyordu. Bunun 2 SIM yuvasına da aynı IMEI'nin yazılmasından kaynaklandığını düşündüm. O yüzden kendim IMEI yazdım, 2 SIM yuvasına da farklı IMEI'ler yazdım ancak hala hatlardan biri hala sadece GSM/EDGE olarak çalışabiliyor. 4G/3G, 3G/3G olarak çalışmıyor. Düşündüğüm sebepten değilmiş yani, düzeltemedim.
Bu durumun sebebi nedir ve düzeltilebilir mi? Orjinal IMEI'leri olan Redmi 5 Plus cihazında bu sorun yok.

Hsyn.2121

Süper Kullanıcı
Genel Moderator
Ülkemizde mobil cihazların imei ve seri numaralarını değiştirmek yasal bir suçtur. Lütfen konu açarken veya yorum yaparken bunlara dikkat ediniz

akash40

Yeni Üye
Üye
[QUOTE = "operational, post: 160240, member: 57440"] Did you understand the issue from this long Turkish text?

It's MIUI 11. [/ QUOTE]
I Am Repair Imei Many Mi Set Now First Download Downgrade Version Miui 9 related any Version 10 11 No Work

alimali

Yeni Üye
Üye
I used miui 9 for a long time. It is not software related issue.

akash40

Yeni Üye
Üye
[QUOTE = "operational, post: 160247, member: 57440"] I used miui 9 for a long time. It is not software related issue. [/ QUOTE]
SHE ISh Hardware Issus

alimali

Yeni Üye
Üye
Amaan, yok mu Türk?
Derdimi anlayıp anlamadığı bile belli değil.

alimali

Yeni Üye
Üye
boxsuz yapamazsiniz Once MIUI 9 Olacak Ardından repair yapılacak
Şimdi yanlış anlamıyorum değil mi hocam ben iki imeiyi de sıkıntısız yazdım QCN yöntemiyle. Box ile imei yazmak birinin Sadece GSM olma sorununu çözecek mi? Biri 4G biri 3G aynı anda aktif olabilecek mi?

KASADY

Süper Kullanıcı
VIP Üye
Şimdi yanlış anlamıyorum değil mi hocam ben iki imeiyi de sıkıntısız yazdım QCN yöntemiyle. Box ile imei yazmak birinin Sadece GSM olma sorununu çözecek mi? Biri 4G biri 3G aynı anda aktif olabilecek mi?
Simdi Denemek Lazım Benim Başıma Gelmedi Daha Once O Modelden Cok Yaptım Ama Sürüm MIUI 9 du Once MIUI 9 ile yapılıp Denenilecek Olmazsa Donanımsaldır.

alimali

Yeni Üye
Üye
Simdi Denemek Lazım Benim Başıma Gelmedi Daha Once O Modelden Cok Yaptım Ama Sürüm MIUI 9 du Once MIUI 9 ile yapılıp Denenilecek Olmazsa Donanımsaldır.
Miui 9 kullanırken de aynı sıkıntı vardı ama o zamanlar imeilerin ikisi de aynıydı.
Çok elzem bir konu değil aslında sadece sorunun kaynağını merak etmiştim box falan gerekiyorsa böyle kalsa da olur.

KASADY

Süper Kullanıcı
VIP Üye
Miui 9 kullanırken de aynı sıkıntı vardı ama o zamanlar imeilerin ikisi de aynıydı.
Çok elzem bir konu değil aslında sadece sorunun kaynağını merak etmiştim box falan gerekiyorsa böyle kalsa da olur.
yakınınızda Teknik Servis Varsa Göstermenizi Öneririm.

girift

Yeni Üye
Üye
Şu var yüklediğiniz imei hangi cihaza ait,yani eski model bir cihaz ise gsm şirketi cihazı o şekilde gördüğü için 3g yada 4g desteği vermiyor

girift

Yeni Üye
Üye
Bu sorun miui sürümü yada rom ile alakalı değil

alimali

Yeni Üye
Üye
Bu sorun miui sürümü yada rom ile alakalı değil
İmeinin ait olduğu cihazla da ilgili değil. Çünkü iki hatta da 4G çalışıyor tek başlarına çalıştıklarında, sadece iki sim de açık olunca biri E olarak kalıyor.

ahmetkarakıs

Yeni Üye
Üye
Şu var yüklediğiniz imei hangi cihaza ait,yani eski model bir cihaz ise gsm şirketi cihazı o şekilde gördüğü için 3g yada 4g desteği vermiyor
yanılıyorsun ustam tuşlu telefon imei numaralı telefonlarımda hep 3G 4G 4+G hepsini kullandım muhtemelen qcn dosyasından dolayı yapıyor bootloader açıksa twrp yükle blokları sil temiz bi qcn ile tekrar imei repair yap boxa ihtiyacın yok. Ayrıca yukarda dedikleri gibi miui 9 10 falan bununlada ilgisi yok.

alimali

Yeni Üye
Üye
yanılıyorsun ustam tuşlu telefon imei numaralı telefonlarımda hep 3G 4G 4+G hepsini kullandım muhtemelen qcn dosyasından dolayı yapıyor bootloader açıksa twrp yükle blokları sil temiz bi qcn ile tekrar imei repair yap boxa ihtiyacın yok. Ayrıca yukarda dedikleri gibi miui 9 10 falan bununlada ilgisi yok.
Zaten imei yazmayı kendim yaptım blokları temizlemeden de yapılmıyor malum. Başka türlü nasıl yapayım bilmem. Yarın elimdeki orijinal imeisi olan telefonun qcn'sini yazarım telefona bir de öyle denerim o zaman.

İki telefon da aynı, vince. Birinin yedeğini diğerine yüklemek sorun olmaz umarım.

Üst Alt