Bilgi Yurt Dışı Cihazları IMEI Repair, Format, Güncelleme ve Server Hakkında

Çok teşekkür ederim bilgilendirme icin. Sağolun 🫡
 
Bu modele sunucu desteği yok, fakat yeni yılda sıfırlanacak zaten kullanma hakları 1 hafta 10 güne gelir şebekesi 120 gün.

hocam 6 ocak oldu telefon hala açılmadı, ek bir işlem yapmak gerekir mi yoksa böyle uzadığı oluyor mu? telefonum huawei p30 geçen sene 1 ocak'ta direk açılmıştı..
 
Merhaba GSM Turkey Üyeleri bu paylaşacağım konuda üyelerimizin sık sorduğu bazı sorulara cevap vermek istedim.



Öncelikle markalar üzerinden bilgi vermeye çalışacağım.





İPHONE



IMEI REPAİR = Sadece pasaport kaydı yapılması lazım. Başka türlü olmuyor.



SAMSUNG



Samsung cihazlarında yurt dışından gelen cihazlara 3 şekilde IMEI Repair işlemi yapılır.



1. Samsung IMEI Repair Araçları ile bunlar Chimera Tool, Z3X Box, Octoplus Box v.b gibi.



Bu araçlar ücretli profesyonel araçlardır. Genelde cep telefonu tamir yapan yerlerde mevcuttur. Free olanları çoğunda işe yaramaz.



Bu araçlar ile IMEI repair işlemi yapılan cihazlar root yapıldıktan sonra IMEI repair işlemi yapılmaktadır.

Root yapıldıktan sonra Samsung cihazlarında özellikle yeni cihazlarda bazı Samsung uygulamaları çalışmamaktadır.



Örneğin Güvenli Klasör gibi.



Ayrıca güncelleme almamaktadır.



Güncelleme yapıp yüklerseniz şebekeniz gider.



Ayrıca Root nedir ne işe yarar veya zararları nelerdir sitemizde bakabilirsiniz.



Güncelleme yaparsanız veya cihaza manuel olarak yazılım veya herhangi bir dosya yükleme yaparsanız cihazınızın şebekesi çekmez.



Güncelleme veya yazılım gibi işlemeleri yaparsanız cihazınıza tekrar root yapıp patch Certificate İşlemi yapılması lazım.



Tabi eğer bilmeden araştırmadan güncelleme yaparsanız veya yazılımı manuel yüklerseniz belki yaptığınız güncellemeye ait şebeke sorununu gideren yöntem çıkamamış olabilir.



O yüzden güncelleme yaparken veya yazılım yüklerken bunları da dikkate almanız lazım. Sitemizden de bu konuda faydalanabilirsiniz. Hangi sürüme IMEI Repair işlemi yapılır model model bulabilirsiniz. Örneğin SM-G950F Android 10 IMEI Repair gsmturkey.net yazarak Google'da arama yapabilirsiniz.



Bu yöntem üzerinden IMEI Repair yapılan cihazlara format olayından bahsetmek istiyorum. Eğer cihazınıza kalıcı root yapılmış ise cihaza format atsanız bile şebeke gitmeyecektir.



Özellikle Android 8.0 ve üstü cihazların bir çoğuna root işlemi kalıcı olarak yapılıyor. O yüzden format atılınca şebeke gitmiyor. Çünkü root silinmediği için sorun olmuyor. Sadece format attıktan sonra cihazı kurarken Wi-Fi bağlayın o şekilde kurulum yapın hiç birşey olmaz. Eğer format atıp Wi-Fi bağlamadan kurulum yaparsanız cihazı ilk kapatıp açtığınızda üstte kırmızı yazı ile karşılaşırsınız ve cihaz açılmaz. Mecburen yazılım yüklemesi yapılması lazım buna çok dikkat ediniz. Buradaki asıl amaç cihazın geliştirici Seçeneklerinde bulunan oem kilidinin kapalı olmamalı açık olmalıdır.



Aşağı sürümlerde Android 7.1.1 ve altı sürümlerde özelikle SuperSU ile yapılmış ise bu root kalıcı değildir. Format atınca da şebekeniz gider.



Tekrar yukarıda söylediğim araçlar ile Patch Certificate İşlemi yapılması lazım.



Şebeke kontrolü için ise cihazınızın arama yerinden *#0011# yapın stack 1 tıklayın ardından aşağıda NG veya OK veya Fail yada Pass gibi ibareler çıkar. Ok ve Pass şebeke sağlam yazılımsal olarak sorun göstermediği anlamına gelir. NG ve Fail yazıyorsa o zaman cihazınıza tekrar patch Certificate İşlemi yapılması lazım.



Tabi bazı eski modeller var ister format atın ister yazılım yükleyin şebeke gitmez. Örneğin SM-J200H



Gene bu araçlar ile Dongle, Box gibi bunlarla yapılan IMEI Repair hakkında burada yazmadıklarımız veya unuttuklarımız varsa yorum kısmından sorabilirsiniz.



2. Cert ile olan modeller genelde Qualcom işlemcili olanlardır ve eski modellerdir. Cihazınızın işlemcisini Google Play Mağaza CPU Z uygulaması ile öğrenebilirsiniz.



Cert ile yapılan işlemlerde cihazınıza format vesaire atsanız da şebekeniz gitmez. Ama cert ile yapılan yöntem eski cihazlar için genelde geçerlidir. Örneğin SM-N910C SM-J500H yani genelde Qualcomm işlemcili olan cihazlardır.



Cert ile yapılan yöntem pek sağlıklı olmamaktadır. Kendimden biliyorum. SM-N910C cihazıma 3 kere felan cert satın almak zorunda kalmıştım. :)



Zaten şu an Yeni modellerin çoğu server üzerinden veya araçlar ile olmaktadır. Cert ile yapılan modeller dediğim gibi eski modellerdi.



3. Server üzerinden olan modeller genelde yeni çıkan bir çok model server üzerinden oluyor. Server üzerinden olan IMEI Repair işlemi ücreti pahalıdır.



Aynı pasaport kaydı gibi olmaktadır. Sorunsuz güncelleme alır ve tüm Samsung uygulamaları sorunsuz kullanılır. Pahalı olmasının sebebi bu işlem için kredi sistemi kullanılmaktadır. Belli bir yüklü para verilip işlemler yapılıyor. Ama en temiz ve sağlam olanı da bu yöntemdir.



Bazı üyelerimiz pasaport kaydı yaptırırım daha iyi diyor. Tabi biz burada kimseyi zorlamayoruz. İsteyen istediği şekilde tercihini yapabilir. Sadece avantaj ve dezavantajları değerlendirip ona göre karar verin.



Server üzerinden işlem yapılabilmesi için cihazınızın daha önce root yapılmamış olması lazım. Yani daha önce 1. maddede saydığım araçlar ile cihaza IMEI repair işlemi yapılmamış olması lazım. Ayrıca Android sürümü de çok yüksek olmaması lazım. Android sürümü yüksek ise bir çok cihazı server sürüm yüksek diye yapamıyor.



Eğer daha önce root yapılmış ise şu anki sistemde server üzerinden o cihaza IMEI repair işlemi yapılmıyor. İleride ne olur bilinmez ama şu an olmuyor.



Ayrıca server üzerinden her modelin desteği yok. Bazı modellerin desteği var ama yazılımsal olarak sürüm yüksek ise destek yok. O yüzden server üzerinden yaptırmaya karar verirseniz işlemi yaptırmadan önce sürümünüzün düşük olması lazım. Sonra istediğiniz sürüme çekin, istediğiniz gibi format atın yazılım yükleyin hiç birşey olmaz.



Yani özetle Samsung Cihazlarda modelden modele işlemciden işlemciye IMEI Repair işlemi değişmektedir.



Özellikle Samsung Amerika cihazları sıkı güvenliğe sahiptirler onları almanızı pek tavsiye etmiyorum. Avrupa modelleri yani sonunda F olan modelleri tercih ederseniz daha iyi olur. Samsung cihazlarında Exynos işlemcili modeller her zaman iyidir.



Yukarıda yazılan tüm işlemler uzaktan bağlantı ile oluyor. Bilgisayarınız ve internetiniz varsa biz uzaktan bağlantı araçları ile bağlanıp halledip çıkıyoruz. Bugüne kadar yüzlerce binlerce üyemizin uzaktan işlemlerini yaptık.



İşlem olmadığı zamanda ücreti aynı dakika hesabınıza iade de ediyoruz.

HUAWEİ



Huawei cihazları için şu an sadece araçlar üzerinden IMEI Repair işlemi olmaktadır. Chimera Tool, SigmaKey Box, HCU Client Tool v. b. Bu araçlar genelde cep telefonu tamir yapan yerlerde mevcuttur.



Uzun zamandır Huawei yeni çıkan cihazlarına IMEI repair işlemi olmuyor.



Hangilerini olmuyor diyorsanız özellikle yeni çıkmış ve Hi Slicon Krin 710 ve üstü işlemcilere IMEI Repair işlemi olmuyor. Ne zaman çıkar veya çıkarmı bilmiyoruz. Oda belli değil. Eski cihazlarına şu an çoğuna oluyor. Ve yeni çıkan MTK, Qualcom işlemcilerin çoğunda da sorun olmuyor. Sorun Huawei nin kendi işlemcili yani Hi Slicon Krin 710 ve üstü cihazlarda var.



Huawei IMEI repair olmuş cihaza istediğiniz gibi format atın yazılım yükleyin root yapın TWRP yükleyin custom rom yükleyin IMEI birşey olmaz. Şebekeniz gitmez.



Hangi modele olup olmadığını merak ediyorsanız cihazınızın ayarlarına girin Telefon Hakkında girin Model kodu yazar. Onu Google'da yazın ve arayın önünüze çıkacaktır.



Örneğin; SNE-LX1 IMEI Repair gsmturkey.net diye Google'da ararsanız olup olmadığını yorumları okuyarak öğrenebilirsiniz.



Huawei cihazlarına da uzaktan bağlantı ile IMEI repair, yazılım, root sürüm güncelleme, sürüm düşürme, derleme düzeltme v.b sorunlarını yapabiliyoruz. Bilgisayarınız ve internetinizin olması yeterlidir.



XİAOMİ



Xiaomi cihazlarında unclok olanında IMEI Repair için herhangi bir araç gerekmez ama işlemleri hızlı yapmak ve lock cihazlarına IMEI repair yapılması için UFİ Dongle, UMT Dongle, Chimera Tool v.b gibi araçlar ile işlemler yapılmaktadır.



Xiaomi cihazlarında özellikle yeni cihazlarında tek sim IMEI repair olanlarında cihazın ayarladan ve kendi mi recovery ile format atarsanız IMEI silinir şebeke gider.



Bunun olmaması için ayarladan ve kendi mi recovery üzerinden format atmayın.



Nasıl sıfırlama yapacaksınız. TWRP üzerinden sıfırlama yaparsanız veya TWRP üzerinden rom yüklerseniz yada mi flash ile clean all seçili yazılım yüklerseniz IMEI silinmez şebeke gitmez. Sorun yaşamazsınız.



Bu yukarıda yazdıklarım yeni cihazlar için geçerlidir yani tek sim IMEI repair yapılan modeller için ama gene aklınıza takılan olursa konu altından yorum yaparsanız yardımcı olmaya çalışırız.



Eski Xioami cihazlarında çift IMEI Repair yapılan modellerde format root custom rom vesaire gibi işlemlerde hiç bir şey olmaz. Şebekeniz gitmez.



Diğer çok sorulan soru ise güncelleme alır mı? Güncelleme alır ama cihaza rootlu ise yüklerken bazı modeller sorun yapmaz iken bazı modeller çökmektedir.



Özellikle IMEI Repair yapılırken diagnostics açmak için root yapılıyor o yüzden system rootlu olduğu için sorun oluyor. Cihaz fastboot modda kalıyor.



Rootu kaldırırsak sorunsuz güncelleme alır sıkıntıda olmaz.



Rootu kaldırmak için bir çok farklı yöntem mevcut. En güzel ve sağlıklı yöntem ise cihaza TWRP kurup TWRP üzerinden WİPE kısmından system dahil herşeyi işaretleyip format atmak. Ardından cihazı fastboot moda alıp mi flash ile clean all seçili yazılım yüklemek.



Gene aklınıza takılan soruları yorum kısmından sorarsanız yardımcı olmaya çalışırız.





Xiaomi cihazları içinde uzaktan bağlantı ile IMEI repair, yazılım güncellemesi, brick kurtarma, root vesaire gibi işlemeleri yapıyoruz. Bilgisayarınız ve İnternet varsa gerisini biz hallediyoruz.



ONE PLUS



OnePlus cihazlarında IMEI Repair için root vesaire yapılmasına gerek yoktur.



IMEI Repair Sonrası ne yaparsanız yapın kolay kolay birşey olmaz. Format, yazılım yükleme, Custom Rom kurma root yapma twrp yükleme yapabilirsiniz birşey olmuyor.



En sorunsuz ve en çok tavsiye ettiğim yurt dışı cihazıdır. :)



Bu modelde uzaktan bağlantı ile IMEI repair, yazılım yükleme, root yapma, brick kurtarma v. b işlemeleri yapıyoruz. Bilgisayarınızın ve internetinizin olması yeterlidir.





OPPO



Bu marka çok güvenlikli bir sisteme sahiptir. Uğraşayım yaparım diyen bir çok ustanın elinde kalmıştır. :)



Bu markanın bir çok modeline IMEI Repair işlemi haliyle şu anda olmamaktadır. IMEI repair yapılan modelleri varsa bile eski modellerdir. Yeni modeller olmuyor yapılmıyor.



Bu markanın cihazlarına format bile atamıyorsunuz. Ancak server üzerinden şu an 200 TL gibi bir ücrete format yazılım vesaire atılıyor. Android cihazların içinde benim bildiğim kadarıyla en güvenlikli cihazlardandır.



Ama bootloader açılıp unlock yapılıp root yapılan modelleri mevcut. Onları da uzaktan bağlantı ile yapıyoruz. Bilgisayar ve İnternet olması lazım.



Diğer marka ve modeller için konu altından yorum yaparsanız yardımcı olmaya çalışırız.





çok açıklayıcı güzel bir çalışma olmuş dostum eline sağlık
 
Geri
Üst Alt